En hunds bön!

Var bara tvungen att sno den från syrran.

Mitt liv varar bara ca 15 år . Skild från dej betyder sorg för mej - tänk på det innan du skaffar mej ! Ge mej tid att föstå vad du begär av mej . Gör mej tillitsfull, ty DU är hela mitt liv . Bli inte arg på mej om jag inte genast förstår din vilja .. Spärra inte in mej som straff . Du har ditt arbete , dina vänner och dina nöjen - Jag har bara dej . Tala till mej , även om jag inte förstår dina ord , din stämma säger mej allt . Vet du att jag aldrig glömmer vad man gör mot mej ? Om du slår mej , tänk då på att mina tänder med lätthet kan krossa din hand , men jag använder inte min styrka mot dej . Ge mej av din tid när jag blir gammal , även du blir gammal en dag . Stanna med mej när jag har det svårt , allt blir lättare för mej om du är med mej hela vägen .
Håll min tass när jag slutligt somnar in ,
Vi möts igen på Regnbågsbron .
Din hund älskar dej !


Jag stödjer Mustaschkampen!

Tack för att du stödjer kampen mot prostatacancer!
Prostatacaner är Sveriges vanligaste cancerform. Varje dag får omkring 25 män i Sverige diagnosen prostatacancer. Det är en pappa, farfar, morfar, make i timmen. Det vill säga ungefär 9 000 män per år. Tyvärr ligger forskningen efter, det är därför kampen och ditt bidrag spelar en så viktig roll för framtiden.

Varför en mustasch?
Mustaschen är en symbol som används för att göra det lättare att prata om det svåra. För prostatacancer är en sjukdom det pratas alldeleds för lite om. Ett ämne som länge varit tabu. Det hoppas vi kunna förändra med hjälp av Mustaschkampen.

Vad gör forskarna?
Idag går de inte att skilja de livshotande prostatacancertumörena från dem som aldrig kommer ge symtom. Därför behandlas så många i onödan, ofta med svåra biverkningar som följd. Med bättre diagnosmetoder skulle många män med prostatacancer slippa onödigt lidande och sänkt livskvalitet. Ett viktigt forskningsområde är därför att utveckla och förbättra de diagnostiska metoderna.

Vad kan Du göra?
Mustaschkampen pågår under Maj månad. Syftet med kampanjen är att öka kunskapen om prostatacancer och samla in pengar till forskning. Insamlade pengar används till informations- och kunskapsspridning, riktade satsningar inom prostatacancerforskning samt grundforskning. På cancerfonden.se/mustaschkampen kan du starta en personlig insamling. Engagera sedan vänner och bekanta att skänka pengar till din kamp. Du kan även bli regelbunden givare på cancerfonden.se

Om Cancerfonden
Cancerfonden är den enskilt största finansiären av svensk cancerforskning. Varje år finansieras cirka 400 forskningsprojekt via Cancerfonden. Cancerfonden har inga statliga bidrag utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag.
Just nu..

.. för stunden så känner jag för att blogga men den känslan kan försvinna snabbt igen! Jag har inte riktigt haft lusten eller motivationen till att blogga, ett tag funderade jag till och med på att lägga ner bloggen. Men som sagt så vet jag att jag kommer vilja blogga igen men det får ta den tid det tar. Jag kommer iallafall göra ett inlägg till senare som jag tycker är väldigt viktigt, annars hade jag inte skrivit det! Dock vet jag att andra kanske inte tycker det är lika viktigt som jag tycker, men jag hoppas att någon som läser iallafall bryr sig. Nog om det, annars kommer ni bara sitta och undra vad det är som kommer komma upp här senare. Idag är det den 30 Maj med andra ord så fyller jag år om exakt en vecka, den 6 Juni. Var är värmen? Hur blir det med nationalsången? Hur kommer dagen i ära att firas? Jag har ingen aning.Hur fan kunde man lyssna på detta?

Haha, kunde inte hålla mig från att uppdatera när jag hörde dessa gamla låtar. Hur kunde man tycka att det var bra musik? Jag tänker bara på fjortisar när jag hör dem ;O haha!


PAUS!

Jag tänkte att jag ska ta en paus från bloggandet ett tag känner jag, det är så mycket annat just nu som jag måste fokusera på. Jag vet inte hur länge jag pausar, kanske skriver jag snart igen vem vet. Men just nu känns det som att det behövs en hyfsat lång paus. Så vi får se vad som händer! Igår tänkte jag att jag skulle lägga ner bloggen men jag vet att det inte är lönt för jag kommer vilja skriva igen, kanske inte nu men jag vet att det kommer igen. Jag är dö trött om dagarna och har mycket att göra/tänka på så jag tar dagarna som dem kommer numera. Ha det bra så länge ♥

Vad är detta, HAHA!

Jag gick in på min mail och det var någon konstig "reklam" där, jag trodde helt ärligt att jag såg fel först. Haha, jag klicka inte vidare på skiten eftersom man vet ju aldrig vad det är men, vem fan vill sälja sin mamma? Haha.


Älskade B

Lilla plutten är 1år och tre månader snart, tiden går så snabbt! Jag är så glad att Buddah inte är så extremt trotsig som dem kan bli, visst är han trotsig vissa dagar mer eller mindre. Men han har nog gått igenom den värsta fasen nu, det värsta han kan göra är att ignorera tilltal osv men då gäller det bara att vara hård så lyssnar han igen. Innan vägrade han att lyssna vad man än gjorde och så fort man visade att man bestämde så försökte han visa att det var han som bestämde, han gav sig inte i första taget vill jag lova. Men nu har han slutat med det där! Det händer numer någon enstaka gång, inte alls ofta. Det är väl det, sedan har han ju protesterat ganska mycket till att vara ensam men det är ju också vanligt.. han bet sönder tapeterna i entrén och tugga sönder posten som kom. Han har slutat tugga på väggar och det är inte ofta han tuggar på posten längre heller, men det händer någon gång ibland. Han är fortfarande ganska valpig i sinnet ;D För övrigt är han sjukt lättlärd vilket är otroligt skönt. Det sägs att dessa raser inte heller är vaktiga av sig, men det vettefan om det stämmer alltså för att min lilla skrutt vaktar ganska mycket men det gillar jag. Det är inte så att han skäller så fort han hör någon i trappan eller så, utan mer om han hör någon okänd på våran våning eftersom vi bor ensamma längst upp. Men han vet när det är någon vi känner eller inte, det märker man tydligt så det är en trygghet att ha honom i hemmet :) Han är inte den minsta aggressiv tvärtsom, men jag vet att om någon skulle försöka göra någonting mot mig eller M så skulle han garanterat skydda oss, det har han redan visat då M var ute med honom lös och B var flera meter bakom M då en schäfer kom springandes emot M, då sprang Buddah fram med världens fart och satte sig framför M och visade tänderna. Schäfern vände tillbaka till sin ägare då!

Något mamma tyckte var så grymt gulligt som jag berättade för henne, här om dagen när jag kommit hem och satt mig en stund vid datorn och Buddah gnäller ute i köket. Jag tänkte att han gnällde för att han ville ha uppmärksamhet vilket han ofta gör, så jag sa till honom att sluta och gå och lägga sig. Men han satt så i typ tjugo minuter, så av någon anledning tänkte jag att jag säger varsegod till honom. Då hör jag hur han gläfser i sig all mat i sin skål, haha sötingen. Han hade alltså väntat med maten den tiden han vart ensam för att ingen sagt varsegod, stackarn. Min älskade lilla vovve ♥ För övrigt, Buddah älskar Beppe ^^,Det blå bandet, vad står det för?

Det hör man ganska ofta och det får min att börja fundera, mer än vanligt. Varför har man en gala för Rosa bandet men inte för det Blå bandet som symboliserar kampen mot prostatacancer som är minst lika vanligt som bröstcancer. Det snackas mycket om jämnställdhet? Varför inte slå ihop Rosa bandetgalan med Blå bandet? Var dag kommer det in nya patienter på Urologen som ska opereras för prostatacancer. Jag pratade med en patient för någon vecka sedan, han var väldigt besviken dock inte på oss som personal utan för att han för ett år sedan ville undersöka sig för prostatacancer men blev nekad undersökning, hur är det möjligt? Ett år gick, inte bara ett vanligt år, utan ett år med prostatacancer. Jag tycker det är förjävligt, kvinnor kan göra mammografi varför kan inte män undersökas för prostatacancer om dem vill det? Från och med nu stödjer jag Blåa bandet.

Även mustache kampen finns för prostatacancern, men vad gör vi kvinnor? Målar på en mustache? Äh, man ska kunna ha en gala precis som Rosa bandet har. Slå ihop galan!! Män får kämpa precis lika mycket som kvinnor.Hair

Ja, då har man lite funderingar över det trassel som sitter på skallen igen. Men det blir inte förens det finns pengar över till det isåfall. Jag är fattiglapp just nu så, men vi ser när det blir. Eftersom alla kör på varianten "ända bak och kooort" , så vill jag köra på det som inte är "lika" vanligt. Det är väl vanligt det också, men jag sa till mamma redan då jag nämde frisyren att "snart kommer alla komma med den" och så blev det. Men jag skulle trivas i den och det är väl det som är huvudsaken. Dock vet jag inte om det blir min lilla frissa Bea eller om det blir någon annan som får göra det, beror ju på om jag kan åka upp när jag har pengar till det eller om det blir av i Määlmö.

Äh, slänger väl in lite bilder på funderingarna. Hårfärgen vill jag gå ner i ton på nu lagom till sommaren, det är ju så snyggt med solblekta slingor. A, vi får se :)


Nationalsången får inte sjungas i skolan?

Facebook meddelande:

"Uppmanar alla att den 6:e Juni på Nationaldagen kl 12:00 gå ut och sjung vår nationalsång på gator och torg i protest mot att den ej får sjungas i skolorna. Fatta vår nationalsång är inte rasistisk. Är du en mes eller vågar du kopiera detta och vara med och kämpa?" 

Vad är detta? Jag bryr mig inte så mycket om den sjungs eller inte, men vem kom på att den är rasistisk? Man kan väl älska sitt land utan att vara rasist? Jag vill veta vem som säger att den inte ska få sjungas i skolorna?! Detta kanske låter lite rasistiskt och folk kan väl kanske tolka det som dem vill, men missförstå inte vad jag menar, vi lever faktiskt i Sverige och de flesta länder har väl en nationalsång? Vår nationalsång har kanske en väldigt "svensk" text, jag menar.. det sjungs att sverige är älskat osv osv. Allt handlar om hur mycket "vi" älskar landet Sverige, det sägs inget om att vi ogillar något annat land eller utländska. Jag kan iallafall inte se hur denna sång kan vara rasistisk? Jag tycker bara att det är korkat att efter så otroligt många år sluta sjunga den i skolorna!

Jag själv älskar inte Sverige, tvärtom. Jag älskar många utav utlanden mycket mer, men jag tycker fortfarande att sången ska sjungas för att det är en tradition. Jag vill höra den på tv:n på min födelsedag, se småbarn på skolgårdarna sjunga och känna att sommaren faktiskt är här. Jag förknippar sången med sommaren, den nästan välkomnar sommaren på något vis. Jag vet inte, kanske inte så många andra som bryr sig. Men för mig är det en tradition att höra den på min födelsedag iallafall när jag var liten så det är lite nostalgi över det.Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
din fana, högt den bragderika bära.
din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.Någon som kan säga mig vad som är så himla rasistiskt?
Idol 2010

I år får ni rösta på Lucia Pinera Karlsson (Edwins syster) i idol. Vet inte när det börjar sändas bara men det kan man ju inte missa ;D Lucia är hur duktig som helst, älskar hennes hesa röst :D Lägger upp ett par klipp.


Goddagens!

Jesus vad mitt humör pendlar idag, ena sekunden är jag super taggad på att plugga men den lusten försvinner lika snabbt igen. Sedan känner jag för att stor städa och samma sak där, det tar inte mer än en sekund sen är det gone. Oftast säger man "ena sekunden blabla och andra sekunden så blabla" fast det i själva verket handlar om ett par minuter eller timmar, men just nu menar jag verkligen att det handlar bara om sekunder.. haha det är så sjukt! För man blir ju nästan förvirrad! Äh, säkert ingen som fattar vad jag snackar om nu och tycker att jag är knäpp ;D

Men funderar på att.. nä alltså jag ska inte skriva att jag ska göra någonting, för jag kommer ju säkerligen inte göra ett skit sen bara för det ;D Vi får se vad som sker, men här kan jag iallafall inte sitta hela dagen. Dessutom har jag inget vettigt att skriva trots att det kliar i fingrarna.


Tuff dag.

Jag är helt slut, känner mig skakis. Hände mycket på praktiken idag, mer än sådant som man tar förgivet på Urologen. Först ringer akutlarmet hos en patient som håller på att kvävas pga mycket slem+tablett i halsen, han blev blå hela han men det slutade bra. Sedan ringer ett annat akutlarm hos en patient med hjärtstopp, sinnes vilket spring det blev men som tur slutade detta också så bra det kunde. Idag gick jag utan handledare och det kändes hur bra som helst, skulle mer än gärna ha jobb på Urol. Nu har jag nog gjort allt som man gör där dvs. satt KAD(kateter), KAD ut, dragit drän, spolat nefrostomi and so on.

Men nu måste jag äta.


Världens charmigaste hund.

Hade besök av syrran, Andreas och sötaste Beppe. Guuud så charmig liten vovsing. Vi pratade också lite om kostnader när man har hund osv, vilken skillnad det är när man har stor och liten hund. Att ha hund kostar lika mycket i tid oavsett storlek och ras, men det är ganska stor skillnad på Beppes och Buddahs kostnader :) Beppes nos var lika stor som en tumnagel, über söt haha. Men iallafall, en hund kostar aldrig lite men kostnader på stor och liten hund skiljer sig mycket. Stora hundar äter dubbelt, om inte tredubbelt så mycket som en liten hund. En stor hund som biter på väggar gör större skada än en liten hund. Det är sådant som kan kosta på rejält om skadan är stor osv. Det finns så många exempel, sedan att kurser, försäkring, veterinärskostnader osv kostar ca lika mycket oavsett storlek är en sak.

En liten hund behöver inte lika stora rundor som en stor krävande hund, visst dem behöver också få sin stimulans men en 20 cm "hög" (Beppe var inte ens det)hund tar otroligt små och snabba steg och orkar inte ta lika stora rundor som en stor hund. Det är ganska logiskt. Nu ska jag hoppa in i duschen, ska upp 05 imorgon. Godnatt!

Bornholm.

Pratade med mamma nyss, dem hade ju funderat på att åka till Kreta i sommar men nu ska dem skita i det pga gatukriget i Aten/Grekland. Det är ju problem men landningar, flygningar osv. Så förmodligen blir det Bornholm istället om det finns någon bra stuga ledig, och då kommer jag/vi hänga på förmodligen också. Så det kommer bli helt underbart. Jag hoppas det kommer bli någonting utav det iallafall, allt hänger ju på stugorna :)Blå Ciklider

Tack Steffi för svaret :) Nu vet jag att akvariet rymmer ca 60 liter och att det är blå ciklider vi har, så sitter och läser lite information om dem!

Vetenskapligt namn: Aequidens pulcher
Populär namn: Blå ciklid
Synonym: Aequidens pulchrus, Cychlasoma pulchrum
Familj: Cichlidae (Cichlids)
Ordning: Perciformes (perch-likes)
Klass: Actinopterygii (ray-finned fishes)
Max storlek: 15 cm
Miljö: Sötvatten
Ursprung: Central och Sydamerika. Trinidad och Venezuela.
Temperament: Relativt fredliga.
Sällskap: Kan hållas i sällskapsakvarium.
Vattenvärden: Temperatur 20-26C, pH 6.5-8.0


Akvarium och inredning: Akvariet bör ha växter och flera gömställen för fisken bland stenar och rötter. Fisken kommer inte att förstöra växterna. Den här fisken kommer frodas och yngla i de flesta akvarier så länge det finns större platta stenar som de kan lägga sina ägg på.

Föda: Äter allting.

Odla: Det är svårt att se vilken som är hona och hane. Honans genitaler är rundare. Odla dem är lätt. Fiskarna kommer yngla i ett sällskapsakvarium. Blåa ciklider är vanligtvis bra föräldrar.

Vad har vi för fiskar?

Är det Fjärilciklider? Steffi, om du läser.. du kanske vet? Eller syrran, Alex.. fråga Daniel ifall han vet vad det är för fiskar, om du läser ;P Vi funderar på att köpa några fler fiskar så vi måste veta om dem går ihop och inte äter upp varandra ;D haha. Vi funderade på att köpa Siamesisk kampfisk, men det blir nog inte det med tanke på att dem är köttätare och man kan inte ha hanar ihop med varandra och om man ska ha dem ihop med andra arter så ska akvariet rymma minst 80 liter. Nu vet jag inte ens hur mycket vårat rymmer. Det är lite svårt det där med vilka som går ihop tycker jag. Man ska ju helst inte blanda olika ciklider med varandra heller. Måste ta reda på hur mycket vårat akvarie rymmer för jag funderar på om 15 ciklider verkligen ska vara i detta akvariet? :/

Föresten, är det vanligt att Ciklider hoppar över vattenytan? Det gör iallafall mina, och jag är nästan 100 på att det är någon sorts Ciklid. Det förvånar mig hur glada fiskarna är för sällskap, haha. Sätter jag mig brevid så samlas dem i en klump och bara stirrar på mig. Håller jag matburken (eb bra bit bort) framför akvariet så åker dem upp till ytan som att dem fattar att det är dags för mat. Ganska kul med fiskar trots allt ;D haha

Lägger upp en bild på fjärilciklid från google och nedanför en bild på våra fiskar.

Om det inte är fjärilciklider så måste dem ju åtminstode vara släkt om inte annat.

Lägger även upp en bild på akvariet så någon kunnig kanske kan avgöra om det är för litet eller inte :) Växter och dyligt ska köpas snart så dem får det lite hemtrevligt:) Det sägs att Ciklider är aggresiva, självklart vet jag att dem behöver mycket växter osv. precis som de flesta fiskar.


Träna rumpan!

Jag tänkte att jag skulle slänga in lite övningar på bloggen som intresserar mig. Ska testa dessa och se om man kommer någon vart. Det ser jäkligt tufft ut iallafall!
Om ni inte vill lyssna på allt som sägs innan så spola fram till 4:27!Samma sak här, spola fram till 1:53 om ni inte orkar lyssna ;)
Jag har skapat en ny kategori med träningstips, jag kommer inte bara ladda upp videos utan även andra tips på övriga kroppsdelar. Men jag börjar med först med rumpa och sedan lår.


RSS 2.0