Back in the days ♥

Oftast så lyssnar man på olika sorts musik beroende på vad man är inne i för period. Jag sitter just nu och lyssnar på gamla låtar. Jag kan inte förstå hur jag kunde tycka att dem var bra, eller vad fan jag nu tyckte eftersom jag lyssnade på dem. Men idag kan jag lyssna på dem, och minnen skapas som jag inte trodde jag hade. Härliga, fina och roliga minnen! Även om musiken är en aning depp, så är minnena bara fina. Minnen från tiden i gymnasiet, Vänersborg - konstgräset, gården, Birger Sjöbergsgymnasiet och skräcklan, minnen från Ed och tiden då vi alla tjejer kunde umgås tillsammans! Men jag måste erkänna att låtarna ger mig mest minnen från tiden med Sunnerdahl och allt vad vi kunde hitta på ;D När vi var trötta på skolan så stack vi till konstgräset i Vänersborg, låg på läktarna i den heta solen och bara njöt, utan en enda knate runt omkring. Det är minnen som man ska vara glad att man har, för den tiden.. de stunderna, dem kommer aldrig igen. Många kan bara se tillbaka på tiden och tänka vilka misstag dem gjort, alla har väl gjort misstag. Men jag kan bara minnas de fina! En dag sa jag till mig själv, att "allt de dåliga, alla misstag man gjort existerar inte längre.. det är raderat ur mitt minneskort, ur min hjärna. Från och med nu så ska jag bara minnas de fina, roliga och betydelsefulla stunder jag haft." Jag har aldrig gjort ett extremt stort misstag, men alla har vi små misstag och saker som vi bara vill glömma. Jag är glad att jag hade den inställningen som jag hade den dagen jag sa till mig själv att glömma allting och bara behålla det fina. Det finns inget gott i att se tillbaka på det man gjorde fel, och undra vad som kunde ha hänt & tänka på vilken idiot man var då. Och inte bara de fel man själv har gjort, utan de fel andra har gjort mot en.. saker som man knappt kan glömma och lämna bakom sig, men man måste inse att man måste gå vidare och glömma allt det dåliga för sin egen skull.

Men idag, i nuet. Så vill man slippa allt det ansvar som man tagit på sig som vuxen människa. När allt ansvar blir för mycket, och tankarna snurrar så brukar jag säga till mig själv "Detta är ju ingenting, vad är det med dig Emely? Du klarar ju detta lätt om du gör si och så" även om det inte alltid är så, jag bara intalar mig själv.. kan man kalla det att ljuga för sig själv? Till slut så blir allting bra, det gäller att hålla hoppet uppe och vara stark. Jag har vuxit väldigt mycket som person tack vare det man en gång faktiskt upplevt, man behöver göra misstag, man behöver bli sviken och trampad på för att kunna ta sig upp starkare än någonsin igen. Man måste kunna glömma och gå vidare, man måste kunna förlåta och gå vidare hur jobbigt det än kan kännas. För rätt som det är, så står man där en dag, lyckligare och starkare än någonsin innan. Tänk på det!

Några låtar som tar mig tillbaka i tiden :) ♥


haha, denna låten är så kass egentligen. Gillar bara det som Emil sjunger.


Skulle kunna lägga upp 500 låtar till men det känns jävligt onödigt eftersom det bara är jag och Sandra som delar dessa minnen av dessa låtar ;D Men det är skönt att tänka tillbaka ibland, det behöver man för att se vem man en gång var och sen se vad man lyckats med :)

Jag har designat en bikini för Nelly.com

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Nu har regnet nått Malmö.

Efter två underbara dagar med sol och värme så har regnet nått Malmö. Igår kväll var det åska men jag tyckte bara det var så mysigt, tecken på att våren är här. Idag blir det lite shopping med M runt två tiden, behövligt. Det är inte ofta jag köper kläder nu för tiden eftersom det är så mycket annat man vill lägga pengar på, nu tex så ska jag tatuera mig och betala körkortet. Sen när vi kommer hem så ska jag fortsätta städa för hann inte klart med sovrummet och köket riktigt igår, imorgon blir det tvättning. Jag har aldrig haft så mycket smutstvätt som nu haha, det har blivit att vi skjutit upp tvättiden pga det fina vädret som vart, men det var det värt. Lika bra att njuta av vädret så länge det varar :) Men det ska bli skönt att få rent allting.

Nästa helg kommer Bea, jag är helt exalterad. Jag tycker det ska bli så jäkla roligt, hoppas att solen kikar fram iallafall. Så man kan vara ute och njuta med hundarna. *Pling* kom på en sak, måste komma ihåg att köpa ett USB minne idag så jag kan föra över alla mina bilder från kameran till den. Måste kunna ta kort när Bea är här :) Nu ska jag snart börja göra mig iordning, klockan tickar. Men jag skriver förmodligen senare igen! Kraam.

R.I.P 99

En låt som jag lyssnade mycket på när jag var yngre, varför vet jag inte. Den är ju sorglig! Men ofta så gillar jag låtar som är baserad på verklighet, samma med filmer. Denna låten handlar om 26 februari 1999, då en minibuss med sju unga killar och två fritidsledare från Rambodal, på väg till en äventyrsupplevelse vid Bodaborg, fick sladd och frontalkrockade med en lastbil vid Villingsberg, strax utanför Karlskoga.

I minibussolyckan utanför Karlskoga fredagen den 26 februari 1999 omkom följande personer:

Andreas Allerth, 13 år
Jonas Borén, 15 år
Christopher Gredin, 14 år
Kristoffer Jelenkovic, 12 år
Robert "Robban" Jöbring, 36 år
Mikael Klimek, 13 år
Eric Linder, 12 år
Jonathan Lundvall, 12 år
Donny Sundell, 24 år

 


Underbara väder!

Efter skolan igår så drog jag och bokade ett combat pass, efter det drog jag hem och jag och M bestämde oss för att dra till Sibbarp och grilla med J och J, helt jävla underbart var det. Igår var det 14,1 grader och idag är det 15,5.. helt underbart att det bara går uppåt. Dock så måste jag storstäda idag, hunden drar ju in massa skit haha. Men ska snart ta en promenad med honom och njuta av det vackra vädret. Ska ringa tatueraren och boka tid också, när jag tatuerar mig får ni inte veta, nananananaa :P haha, skoja .. nej men ni får vänta och se helt enkelt.

För någon månad sedan så röstade jag på "månadens modell" på www.fargadelinser.se och dem skulle slumpvis dra fram en vinnare, vem vann då? Jo, såklart jag.. haha, har turen vänt? haha.. Jag bad iallafall om ett par bruna, eftersom jag får dem gratis gör det inget om jag inte passar i dem, hade ändå tänkt köpa ett par bruna och ett par gröna.. men jag väntar med dem gröna tills jag testat dem bruna :)

Nu ska jag sluta babbla och dra ut i det fina vädret med doggen ♥


Håltimma

Buhu, just nu har vi en oplanerad håltimma. Mayann är inte i skolan och jag väntar på att göra prov klockan halv elva, booring! Men jag är glad ändå, solen skiner och det är hyffsat varmt. Klockan åtta blir det body combat och imorgon är man ledig, underbaart! Ska man träna imorgon också kanske? Lite gym? Tåls att tänka på.

Jag är riktigt jävla hungrig, pengarna har kommit idag på mitt andra konto så kan inte köpa något att äta. Klarar mig väl i två timmar till men sen ska jag fan ha mat, sådeså. Bäst att M fixar lite mat till jag kommer hem annars blir det väl nervsammanbrott eller något, haha .. nedå, inte en chans! Idag är vi ju glada ;P

Nästa helg kommer Beus, cant wait! Ska bli så roligt, hoppas vädret håller i sig så man kan dra till hundstranden och låta vovsingarna springa loss på det stora fältet, hade vart något. Imorgon gör jag ett nytt försök att gå till tatueraren, jävla spring hit och dit.. men jag viiill ju tatuera mig, snart, väldigt snart.. så vad gör man inte ;D Får hoppas jag får tid snart nu när pengarna har rullat in.

Nu ska jag fördriva tiden på bloggläsning, vi hörs!

Sömnig

Japp, det kan man säga att jag är! Idag har jag städat och pluggat i stort sett hela dagen, dock var jag och M ute en lång sväng på inlinesen idag igen såklart med voven. Underbart! Imorgon blir det combat på gymmet, skönt. Nu ska jag snart ta en varm dusch och lägga mig i soffan tills sängen kallar på mig. Blir alltid pigg efter en dusch, men somnar ju så skönt i en ren säng och härliga dofter från shampot :) Jag har inte vettigt att skriva, märks det? Hejsvejs!

En bra mascara..

Enligt mig iallafall, mina fransar blir mycket längre och formar sig snyggt. Dock är den lite svår att hantera i början för att borstet är så stort, men det är en vanesak :)


Jag skrattar idag. (Dagens låt)
Jag skrattar idag kanske gråter jag sen
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag


Morning!

Idag har jag vaknat på rätt sida känns det som. Dock fick jag en räkning för några dagar sedan, en påminelse på ca 900:- att jag inte betalat två skolbäcker som jag beställt från Fokus. Det konstiga är då att jag inte fått en räkning innan denna och jag bad dem skicka tillbaka böckerna innan för att jag inte skulle behöva dem och jag skulle inte få betala någonting.  Denna påminelse skulle betalas genomgående, härligt sådär i slutet på månaden va? Mh! Så efter att få sagt mitt till akademibokhandeln och efter ett samtal mellan akademibokhandeln och bokus, så kan jag nu riva denna hatade papperslapp som nästan förstörde min vecka ;P Härligt.

New day.

Och den underbara solen skiner, men molnen lurar på himlen. Men jag är glad ändå, träningsvärken är inte nådig idag. Inlinesen och dansen har gjort nytta dvs. Nu ska jag snart sätta mig lite i photoshop och "öva" lite saker som jag halvt glömt och sedan ska jag plugga. Skriver igen senare.

Puh.

Idag var det ett tufft pass på dansen, avslutade hela koreografin och påbörjar en ny nästa vecka, våran danslärare Hanna är grym. Jag är trött, väldigt trött. Ska laga mat nu för min mage kurrar, sen blir det en härlig och uppskattad dusch!! Imorgon blir det prov i skolan sen ska jag hem och plugga lite och på kvällen blir det combat på gymmet. Har ganska fullt upp denna veckan, i helgen ska jag slappna av som bara den.♥

Dags att ..

Dags att göra lite mat och börja få ordning på sig själv, sedan blir det lite mer plugg men sedan ska vi dansa så mycket det bara går :) Funny! Ångrar inte en sekund att jag började med dansen tvärtom, hade nog ångrat mig om jag inte började. Det är så givande och roligt så det är någonting jag tänker fortsätta med efter att denna terminen är slut. Fick precis vad M's månadslön blir och jag kan garantera att det blir körkort härnäst ;) Underbart. Sen när jag tagit körkortet så tänker jag köpa en bil, mitt krav när jag köper en bil är att pappa är med för jag kan absolut ingenting om sådant, haha! & pappa vet ju det mesta inom det där. Men det dröjer innan det köpet blir av såklart, först och främst ska man ha körkort och sedan ska pengarna finnas också, men en vacker dag :) Min första bil tänker jag inte lägga mer än 20 000 på tror jag, så länge den fungerar som den ska så är det bra.

Äh, nu ska jag göra iordning mig och maten.. får ge mig ett nyp i örat så jag kommer igång :)

"Godmorgon"

Då vart man vaken och hem kommen från en promenad, tog med voven och följde M till bussen. Ska snart ta mig en varm lång dusch för att sedan njuta bland skolböckerna, noot. Men så jobbigt är det inte, jobbigare blir det om man tänker att det är det. Nästa månad kör jag igång med körlektioner om M får de pengar vi beräknat :) Hoppas på körkort till sommaren, men det får ta den tid som det behöver för jag tänker inte stressa in allting i skallen + att jag har skolan att plugga samtidigt så jag kräver ingenting mer än att jag ska plugga lite om dagen och köra så ofta jag har tid över :) Men nu väntar duschen och sedan skolböckerna, ikväll blir det dans så får se hur mycket jag hinner uppdatera. ♥

Då var det dags igen?

Det känns så, nu när våren är här och allting så känner jag för en vit stilren sommar design. Den kommer visserligen ta tid att göra för jag tänker lägga mycket energi på den för att bli nöjd, som ni vet så blir jag nästan aldrig nöjd med mina egna designer. Haha! Först och främst behöver jag lite idéer om hur den ska se ut. Så vi börjar med att tänka ut något :) Well, nu ska jag ut med hunden.

Åtta trötta ben.

Det blev 1h och 20 minuter på inlines med voven och M istället, med full fart rullade vi iväg med voven springandes i hela 80 minuter. När vi kom in så körde jag lite stretching på voven och gav honom mat och medicin så nu sover han så gott så den lilla älskade. Jag är bra trött i benen och det antar jag att M också är, men vi ska inte lägga oss och slappa här inte. Jag tog en dusch och M lagade mat så nu har vi fått i oss middag, ska snart börja plugga lite men har suttit och övat lite i photoshop med Emmas design eftersom jag har en "mall" att gå efter gällande hennes, så det blev samtidigt en övnings design, men den blev fin :) Ska bara diskutera det med Emma lite och se vad hon säger om den.

Vi hörs senare ♥

Godmorgon.

Japp, då har man vaknat och ätit frukost och snart blir det 1h promenad med vovven och M as usual. Resten av dagen består utav plugg och tvätt. Jag har inte så mycket att säga denna morgon, men jag har vaknat på rätt sida så det är väl härligt ;D Även om solen inte skiner idag! Dock ser det ut som den skulle kunna kika fram lite senare, I hope! Nu ska jag borsta tänderna och röra på mig. Skriver senare ♥


-


PhotoshopNu, efter många om och men så har jag äntligen fixat photoshop. Jag kommer inte köra igång med bloggdesigner på momangen för när man inte pillat med photoshop på såpass länge så glömmer mann det man tidigare lärt sig. Så jag ska ha lite repetition samt lära mig lite nya grejer först. Men jag förbereder mig på att hjälpa er med det ni vill så kontakta mig om ni fortfarande vill ha en design så ska jag försöka ordna det så snart jag känner mig redo.


Storstädning.

Puh, nu har jag storstädat gästrummet plus min stora och lilla garderob med kläder och skor. Bäddade rent i gästrummet och gjorde en sovplats till lilla Casillas också :) Eller så liten är han väl inte men, ah! I gästrummet hade vi packat på oss kartong efter kartong med gamla skor, kläder, julpynt och annat skit.. det mesta åkte i soporna. Det enda som är kvar i gästrummet som ska bort innan Bea hälsar på är en stor sopsäck med pantburkar som vi varit duktiga och samlat på oss, innan brukade vi alltid slänga dem men lite ekonomiska och miljövänliga får man väl allt vara :) Nu ska jag snart sätta mig och läsa två kapitell om lindrande och palliativ vård inför ett prov på tisdag. Till ikväll så har jag laddat upp med massa chips och annat gott som jag tycker är välförtjänt ;P Synd att jag aldrig kan få tummen ur och fixa min kamera, ska fan göra det nu när pengarna rullar in igen!

Så länge så kan vi ju låtsas att Bea och Casillas ska få det såhär lyxigt när dem kommer hit, hihi!


Problem att hitta rätt leksak till din hund?

Tuggar din hund sönder alla leksaker på bara några minuter? Jag hade samma problem och trodde inte att det fanns någon leksak som skulle passa för dessa starka käkar. Men så var det en vän till oss som var tvungen att göra sig av med sin hund pga att dem skulle få barn, så vi fick alla leksaker och tillbehör. (Trots att hunden flyttade till annan familj)! Det fanns en leksak som vi speciellt gillade, tillverkad för polishundar och militärhundar över hela världen dvs schäfer, rottisar, labbar and so on. Denna berömda leksak finns i olika storlekar och färger. Vi har den svarta, den starkaste av dem alla. Jag rekomenderar verkligen denna leksaken till dem som har hundar med starka käkar, leksaken har vi haft sedan i somras och den har inte gått sönder det minsta. Det blir inte ens bitmärken i den! Detta är inte reklam för något företag eller någonting annat, det är endast mitt eget tycke.

Leksaken heter King Kong och finns bla att köpa här » SWECAT om ni vill ha den starkaste så ska ni köpa den svarta.
När vet man att det är dags att byta trosor?

Haha. Ueeeh!


Pinsamt!

Det låter förjävligt, ser fjantigt ut. Jag hade skämts! För er som inte känner igen honom så är det Hugo från "Den rätte för Rosing" ..


Solidaritet.Denna låten har jag spelat konstant nu. Älskar den och den säger mycket! En låt om Chile och Haiti.
VARNING FÖR STARKA BILDER!


Hjälp en vän från ett främmande land, du kan ge någon sitt liv tillbaks.
Du kan ge någon mat för dan' , skänk en slant för en kamrat.
Det kunde varit du som var i nöd, det kunde varit du som såg din död.
Så var en medmänniska idag, skänk en slant för en kamrat.

Sträck ut din hand, ge dom liv.
Skänk en slant, var med och sprid.
Ta din tid genom allt.
Bygga upp sitt land.

Kan inte göra allt men om alla bara gjorde nått, jag tror att moderjord har nånting hon vill säga oss.
2010 nu den 12 Januari så rasade Haiti ner, husen fanns det barn i.
Hon försöker prata till oss men vi ignorerar, vi sitter säkert bakom TVn och bara diskuterar och tills det händer oss så är du inte intresserad. Och folket där i Chile såg precis sitt liv passera.
Vi är många nu men vi behöver fler, vi har ögon på oss till och med dem döda ser.
Deras själar flyger över oss och vill ha frid. Den som är kvar dem lever fast i ett politiskt krig.
Låt oss marsera fram starka nu och bygga band, du och jag hand i hand en kamp för dem som inte kan ta sig fram för deras land har gått sönder. Ge dem lite hopp för det är svart när dem drömmer. 

Hjälp en vän från ett främmande land, du kan ge någon sitt liv tillbaks.
Du kan ge någon mat för dan' , skänk en slant för en kamrat.
Det kunde varit du som var i nöd, det kunde varit du som såg din död.
Så var en medmänniska idag, skänk en slant för en kamrat.

Sträck ut din hand, ge dom liv.
Skänk en slant, var med och sprid.
Ta din tid genom allt.
Bygga upp sitt land.

Ännu ett trasigt hem, ännu ett hemlöst barn.
Ännu en stackar mor som tappat mod och lämnat stan.
Människor ligger kvar, kämpar för att ta sig ur.
Levande begravd under sitt egna hus.
Byar är borta nu, skogen brinner ner.
Dem skriker sig hesa, ingen hör ingen ser.
Vägar klyvs och marken ???
Havet stormar, helvetet på jorden är verkligheten för många.
Det var en som blev fångad av en våg, ey, och aldrig kom tillbaka till sin son, ey.

Jordbävningar och tyfoner, är det vi själva som har gjort det.
Vi sitter trygga här, läser om det som hänt.
Sen hoppar vi till sporten och festliga events.
Men tänk om det var du, tänk om det var ni.
Ge en liten bit av det ni har.

Hjälp en vän från ett främmande land, du kan ge någon sitt liv tillbaks.
Du kan ge någon mat för dan' , skänk en slant för en kamrat.
Det kunde varit du som var i nöd, det kunde varit du som såg din död.
Så var en medmänniska idag, skänk en slant för en kamrat.

Sträck ut din hand, ge dom liv.
Skänk en slant, var med och sprid.
Ta din tid genom allt.
Bygga upp sitt land. 
Ditt stöd gör skillnad
Ditt stöd är en förutsättning för vårt viktiga arbete i Sverige och i världen.


Hjälp de jordbävningsdrabbade i Chile

 Ge en gåva on-line (välj Chile)

Du kan även SMS:a AKUT CHILE till 72900 och skänka 100 kronor (dras via telefonräkningen) eller sätta in pengar på plusgiro 900 800-4 eller bankgiro 900-8004. Märk talongen "Jordbävningen i Chile". Stort tack för ditt stöd!


Hjälp de jordbävningsdrabbade i Haiti

 Ge en gåva on-line (välj Haiti)

Du kan även sms:a AKUT till 72900 och skänka 50 kronor* (dras via telefonräkningen) eller sätta in valfritt belopp på plusgiro 900 800-4 eller bankgiro 900-8004. Märk talongen med "Haiti". Stort tack för ditt stöd!
* För Haiti tillfaller hela beloppet Röda Korset. Samtliga mobiloperatörer och levarantörer efterskänker sina avgifter.
Till systrarna som kommenterade inlägget nedan :)  :

Jag ringde till vårdcentralen och förklarade allt hur jag kände i huvudet och även hon tror det är Hortons huvudvärk, sa även att jag trott att det vart migrän men hon sa att det låter mer som Hortons, men det återstår att se. Ska boka tid för läkarbesök så snart jag skrivit in mig på den vårdcentralen och kolla upp det. Man kan få Hortons om man har brist på magnesium dvs järn och det är mycket möjligt att jag har brist på det och isåfall kankse jag bara behöver äta järn så att det försvinner.


Bara sådär.

Bara sådär så har jag fått tillbaka motivationen för skolan, har varit skoltrött ett tag men har knapp erkänt det för mig själv. Just för att inte ge upp, nej för så kul ska vi inte ha det. Man måste kämpa för att komma dit man vill i livet. Men nu när motivationen är tillbaka så har jag fått en otrolig huvudvärk som gör mig okoncentrerad, sedan i fredags har jag haft en huvudvärk som isar genom huvudet och kommer och går för varje minut som går så har det inte gått över tills imorgon så bokar jag tid till läkarbesök för huvudvärken tar på krafterna och påverkar hela min dag och Iprén som alltid fungerar på min kropp ger ingen verkan alls till denna sorts huvudvärk. Migrän? Järnbrist? Tell me, kanske både och. Tänker iallafall kolla upp det så jag får det svart på vitt och kan göra någonting åt det.

Huvudvärken sitter bakom ögat och det känns nästan som om ögat vill hoppa ut, huvudvärken är bara på den ena sidan och av någon anledning blir jag täpt i näsan av det. Det stannar också väldigt länge och går ibland inte över på flera dagar.


Uppdatering:

Det läskiga är att jag sitter och läser om Hortons huvudvärk, och allting stämmer in på det jag känner. Det värsta är att Hortons huvudvärk brukar upphöra vid 65 års ålder. Jag tar och klistrar in lite information här nedan om det och stryker under det som stämmer in på mig: 
Hortons huvudvärk (eng. cluster headache) är en sjukdom som innebär återkommande attacker av mycket svår huvudvärk. Sjukdomen påminner på många sätt om migrän, men det rör sig i själva verket om två olika sjukdomar. Sjukdomen är ovanlig och mindre än en promille av befolkningen drabbas (cirka 0,02%). De flesta, åtta av tio, som drabbas är män. Flertalet är rökare. Sjukdomen brukar debutera i tjugo- till trettioårsåldern och upphör oftast i sextiofemårsåldern.

Sjukdomen yttrar sig genom attacker av mycket svår huvudvärk som är återkommande under perioder från en vecka upp till några månader (därav det engelska namnet cluster headache). Under en sådan period drabbas patienten av anfall från varannan dag upp till flera gånger per dygn. Värken återkommer inte sällan samma tidpunkt på dygnet. Huvudvärken utvecklas snabbt och varar från femton minuter upp till flera timmar, men väldigt sällan längre än ett par dagar.

Smärtan är i regel halvsidig med centrum bakom ögat. Vid smärtattacker kan svimning förekomma pga, smärtchock. Graden av smärta som upplevs under ett anfall är påfallande större än andra huvudvärksanfall (såsom till exempel migrän) och kan väcka en person från djup sömn. Huvudvärken har kallats även "suicide headache" (självmordshuvudvärk) på grund av den rent olidliga smärtan den drabbade upplever och för att det finns fall då detta drivit personen ifråga till att begå självmord [källa behövs]. Kvinnliga patienter har beskrivit smärtan som mycket svårare än den vid en förlossning. Hortons huvudvärk har i vissa texter blivit beskriven som det svåraste smärttillståndet som en människa kan uppleva.


Smärtan vid Hortons huvudvärk är svårbehandlad med vanliga smärtstillande läkemedel. Vid akuta attacker kan medicinskt syre vara en bra behandling och bör då sättas in så snart som attacken börjar. Vanligtvis används cirka 7 - 12 liter syre per minut men vissa patienter behöver upp till 15 liter per minut för att få effekt. Vanlig behandlingstid är cirka 10 - 15 minuter. Annan akut behandling är injektioner av sumatriptan där patienten är begränsad till två doser per dygn. Zomig Nasal nässpray har visat sig effektiv i många fall [1]. Ibland används olika former av förebyggande medicinering under skov. Kontakt med läkare är viktigt för att ställa rätt diagnos och hitta rätt medicinering, både förebyggande och för akut behandling.

Studier har visat att Hortons patienter ofta lider av magnesiumbrist. Vid extra tillskott av magnesium har attackerna avtagit i styrka för att helt försvinna och i ett antal fall har inte huvudvärksperioderna återkommit[källa behövs].


Tarminfektion.

Då var det dags igen, lilla älsklings voven har gått och blivit sjuk. Efter det att han blev lös i magen, som vatten. Så var det även blod i det igår, så idag blev det in till veterinären och vidare in på infektionsavdelningen för att minska smittorisken. Där klämmde veterinären lite på magen och Buddah tjöt, tarminfektion. Först kollade dem så det inte var det dödliga viruset som nu hamnat i skåne, ber till gud att min lilla plutt inte ska råka ut för det. Hur som helst så fick han två sprutor och imorgon ska jag hämta ut antibiotika till honom. Idag får han inte äta någonting utan ska fasta, och dem närmaste dagarna får han endast äta små portioner med ris 4 gånger dagligen.

Älskade lilla Buddihs, snart har han haft allt möjligt tänkbart ;/

Jag tror jag åkt på någon skit också, skum skit. Har en körtel på sidan av halsen som är svullen och en i armhålan sedan har jag precis under "haktippen" där det är lite håligt, någonting som iallafall känns som en svullen körtel? Kand et vara möjligt? Och varje måndag får jag ont i halsen, är inte det skumt? Varje gång jag ska dansa så får jag ont i halsen. & världens jävla migrän har jag haft sedan i fredags också, så det blir att gå till läkaren nu i veckan för jag är trött på att vara sjuk var och annan dag.

Badsäsongen har startat i Malmö

Sommaren är här. Åtminstone enligt fyra friskusar i Västra Hamnen.

Malmöbon Klas Lundberg gick en promenad i Västra Hamnen på söndagseftermiddagen. Då fick han se ett gäng killar på en av bryggorna vid djuphavsbadet. De var i full färd med att bada i det iskalla vattnet.
– Jag trodde knappt det var sant. Termometern hemma visade på två grader i luften.
– Att ge sig i vattnet kanske är lite väl tufft. Men de hoppade glatt i.


Sydsvenskan.se


Soon!

Nu har jag snart fått ihop pengar till hela körkortet, för intensivkursen. Så nu jävlar ska det tas, trött på att ta buss överallt och kämpa med matkassar, hund and so on. Så nu ska jag ta mig i kragen och försöka få körkortet innan sommaren, åtminstonde tills efter sommaren. Så det blir att plugga teori och köra som fan!

Har funderat över vad för bil man ska ha och eftersom vi har hund så måste det bli en sportwagon eller sportage wagon med utrymme i bagaget. För hade denna lilla rackare bara kunnat sitta i ett säte ensam så hade vi kunnat ta en vanlig bil men han ska ju sitta i knä hela tiden och det går ju inte. Än så länge är ju det bara funderingar, eftersom det ska ju sparas till bil sen också.

Den övre sportage wagon från KIA skulle jag vilja ha. Eller någon enkel vanlig sportwagon. Självklart kommer första bilen bli en begagnad.


Godmorgon folket.

Idag är jag uppe med tuppen, sedan 05.30. Vaknade av att hunden kom och la sig på min kudde, han skakade och spände sig hela tiden. Ett tag tänkte jag "vad är det med honom, varför gör han så?" men sedan slog det mig att han kanske behövde ut, så upp ur sängen och innan jag ens fått på mig kläderna var det försent. Hunden hann till dörren och där var det kört. Han kunde inte "knipa" längre! Men ut bar det av så han fått göra av sig lite och överlycklig blev han. Han fick sådant glädjerus och kuta omkring som aldrig förr, haha :) Sen när vi kom in så kokade jag en portion med ris till honom och nu sover han så gott så. Men kommer förmodligen få springa ut och in hela dagen idag.

Haha, fick precis en härlig kommentar av ägaren till Buddahs bror på Facebook angående min härliga morgon:

"De gjorde diesel me en gång, fast han pep me, så ja sa att han skulle vara tyst för ja va skit trött,.. sen en stund senare hörde jag bara en stor fis å då tänkte ja shit problem.. hann inte mer än resa mig ur sängen förrän hela min natt och morgon var jäkligt förstörd och diesel hade kladdat ner hela jäkla golvet i sovrummet... Var bara tvungen att dela med mig hehe..."

Det understrukna fick mig att skratta rejäält, haha. Min morgon blev plötligt liite bättre ;D


Enda sedan klockan 07 så har det vart dagljus ute och solen skiner på för fullt, det är så underbart att känna våren. Jag vet jag tjatar om det, men jag har längtat sååå! Äntligen är den här och den är här för att stanna, ingen mer vinter! Sen ska man väl inte bli förvånad om det kommer liite snö någon gång till, även om våren får bakslag så är den här! SMHI har talat! Sitter och lyssnar på Soldier Of Jah Army, hade aldrig hört dem innan. En gammal, gammal vän skickade några härliga låtar till mig och jag fastnade för bandet :)

Nu ska jag nog lägga mig och vila lite medans hunden sover, antar att han kommer behöva ut när han vaknar igen så får passa på!


Morning!

Vilken härlig morgon, solen skiner och återigen känns underbara plusgrader. Dock är magen kurrig och jag borde egentligen inte sitta här och skriva utan göra lite frukost och sätta mig på balkongen. Idag ska jag nog fixa kameran, har fixat hem lite saker så det ska underlätta med alla bilder osv. Sitter och lyssnar på way to old music och får en massa minnen från Lloret de mar :) Skulle vilja åka tillbaka dit en vacker dag. Får se om man kan övertala M om det eftersom han inte gillar turistorter.

Ehm, ska ta något att äta innan magen skriken ändå till Kine, see u!

Kraftigt skalv i Chile

Detta börjar skrämma mig! Chiles första skalv uppmättes till 8.8 därefter har dem haft över 200 efterskalv och en tsunami. Idag skakade ett kraftig "efter"skalv Chile på 7.2 och även ytterligare en tsunamivarning har utfärdats. Vad är det som händer? Jag börjar tro på det Mayafolket förutspått, att jorden går under 2012. Jag har aldrig trott det innan, har bara tyckt att det vart larvigt struntprat men mycket tyder på att jorden håller på att gå under sakta men säkert. Sedan kanske det inte blir 2012, men en dag kommer det hända det tror jag. Kanske lever man inte då, kanske gör man det. Vad vet jag, men efter detta med Haiti, Chile och massa annat som händer i värden just nu så börjar man ju undra om det verkligen inte är så att jorden kommer gå under 2012, man ska inte tänka så men ibland snurrar tankarna iväg.

Du kan SMS:a AKUT CHILE till 72900 och skänka 100 kronor (dras via telefonräkningen) eller sätta in pengar på plusgiro 900 800-4 eller bankgiro 900-8004. Märk talongen "Jordbävningen i Chile". Stort tack för ditt stöd!JAG RYSER!


Bad bad bad update.

I know, hinner tyvärr inte med så mycket denna veckan heller. Har mycket i skolan + träning(ar). Min rygg gör sjukt ont? men ska snart iväg till dansen och ge gärnet ändå, det är någon cp muskel som behöver massage, later! Väntar på att M ska höra av sig så jag kan möta upp honom och ta en prommis med Buddish i det underbara vädret. Älskar våren, är så himla glad att den äntligen är här och det märks så himla tydligt. Plusgrader, solsken, fågelsång och knoppar av blommor som är på väg att blomma ut. Jag lovar att fixa min kamera så jag kan ta bilder så snart som möjligt, ska fixa det så fort jag har tid över. Men nu ska jag springa ut en sväng. Vi hörs när vi hörs :)

En härlig kväll.

Eller snarare en härlig dag och kväll! Det har vart vackert väder och allt har vart så bra, hoppas det blir en lika fin dag imorgon. Imorgon ska jag till tatueraren, ska prata lite om min tatuering ;) Den blir väl av om någon månad eller så hoppas jag :) Snart kommer dessutom min lellaaa Beus och hälsar på med sin dogge, om sisådär några veckor, wonderful! :)Jag vill åka till Chile, det var menat att vi skulle åkt denna vintern men tur var väl det att vi inte gjorde det egentligen beroende på det som hänt där nu. Men vi ska försöka åka till nästa vinter, då det är sommar där. Igår var det ett kraftigt efterskalv på 5.8 tror jag det var, otroligt. Dem har haft över 190 efterskalv! Är glad att jag har mitt M, väldigt glad.

Skönt också och veta vilka som är ens vänner och vilka som verkligen förstår och lyssnar på en.

Dagens låt


Våren har anlänt.

Våren är här, i alla fall i sydvästra Skåne. I morse hade dygnsmedeltemperaturen legat över noll grader sju dygn i sträck.

MALMÖ. Resten av landet får glädjas över att solen nu i alla fall börjat värma och lysa lite mer på dagarna.

Dygnsmedeltemperaturen hade på torsdagsmorgonen legat över noll grader sju dygn i sträck på mätstationerna i Falsterbo, Malmö och Lund. Och när det väl har varit så, då finns ingen återvändo. Definitionen för vår är enligt SMHI just dessa sju dygn på raken.

Det betyder att våren anlände till sydvästra Skåne den 25 februari.

– Även om man får ett bakslag med flera minusgrader så räknas det som att våren är här nu just där, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

I övriga landet står våren blygt och stampar. Trots solglimtar här och var har ingen annan ort ännu ens varit i närheten av de magiska sju dygnen.

– Det har varit soliga dagar här och var, men då får vi också kalla, klara nätter som håller ner dygnstemperaturen, säger Lisa Frost.

Förseningen av vår i år är dock inte så stor, tröstar hon alla vårlängtande.

– Våren brukar ofta komma i mitten av februari i de södra delarna av landet. Men man glömmer lätt hur det har varit. Vi hade mycket snö och sen vår så sent som 2006, men det är lätt att bara minnas alla milda vintrar, säger Lisa Frost.
Sydsvenskan.se


Manifestation!

Johana Melendez organiserar en manifestation för Chile och jordbävningens offer på Gustav Adolfs Torg ikväll 18.00. 

Vad hoppas du på?

Vi vill visa Chile att vi tänker på dem. Många här har barn, syskon och föräldrar som är där på semester. Så vi startade en Facebook-grupp. Och nu har över 600 sagt att de kommer.

- Kommer femtio stycken känns det jättelyckat. Det här började ju med några få vänner bara. Vi hoppas att alla tar med gravljus så att vi kan skriva Chile med ljus. Men vi vill inte ha några pengar. Igår fick jag ett sms från något som hette 360monex, som sa sig skänka pengar till Chile. Det kändes märkligt.


Jag ska snart sticka iväg till affären och köpa två stycken begravningsljus, flaggan vi har här hemma får åka med. Nu ska jag vidare ut med hunden.

En del av Buddah.

För några dagar sedan fick jag för mig att söka efter personerna vi köpte Buddah av, på Facebook, jag fann dem och tog kontakt med dem. Det slutade med att jag också hittade en syster (Flow) och en bror (Diesel) till Buddah, Buddahs syster Flow bor i Norge så henne blir det svårt att träffa men Buddahs bror Diesel ska vi träffa. Dem ska komma till Malmö och hälsa på oss, ser jag verkligen fram emot och jag måste säga att Diesel är väldigt lik Buddah :) Dock är Diesel mer lik pappa Devil medans Buddah är en väldig blandning mellan pappa Devil och mamma Dixie. När Diesel kommer och hälsar på så ska dem också ta med sin Weightpull sele så Buddah ska få testa på att dra lite tyngder, om det intresserar honom så ska vi kanske börja träna det med honom. Det behöver han :) Slänger in lite bilder på dem jag hitills funnit från Buddahs familj, förutom Flow för henne har jag inga bilder på.


Pappa Devil och Mamma Dixie


Brodern Diesel, visst är han lik Buddah?! =)


Pappa Devil och Mamma Dixie

'
Brodern Diesel


Mamma Dixie dräktig med Buddahs småsyskon


Pappa Devil


Sist men inte minst, Buddah! Så ni har lite att jämnföra med.


RSS 2.0