jävla allergi

Hatar att jag är allergisk mot myggbett. Jag har gått två gigantiska myggbett på smalbenet, ett precis på vadmuskeln och en precis på vadbenet. Det gör svin ont och kan knappt gå normalt. Min allergi mot myggor har inte vart alls så farlig sedan jag var liten, men nu kommer det igen. Läste att man kunde äta någon tablett innehållande antihistamin för att förebygga reaktionen, tack och lov. Då vet jag vad jag ska göra nästa sommar!

Allergi och överförda sjukdomar

Allergi
En del personer reagerar kraftigare på myggbett än andra.
Om du är allergisk mot myggbett får du större och mer kliande myggbett än andra. Det du reagerar på är proteiner i den saliv som myggan sprutar in i huden, samtidigt som den sticker. Några personer reagerer ändå med mycket stora svullnader som kan vara smärtsamma på grund av den spänning svullnaden skapar i huden.
 
Om du är allergisk mot myggbett kan du förebygga den kraftiga reaktionen genom att varje dag under myggsäsongen äta en tablett innehållande antihistamin.
 
HIV-virus
Noggranna undersökningar har visat att mygg inte på något sätt kan överföra HIV-virus eller AIDS från en människa till en annan.
 
Malaria
Malaria är en utbredd sjukdom internationellt sett och c:a 140 personer i Sverige insjuknar varje år med malaria, samliga dessa har smittats utomlands. Vid vistelse i länder där malariamygg överför malaria är det alltid en god idé att skydda sig med myggnät (på natten), myggmedel och eventuellt med förebyggande malariamedicin. Fråga läkaren om råd om du ska resa till ett maliariadrabbat område!

Kommentarer
Postat av: bea

Köp Clarityn på apoteket, receptfri.. Det kan du även ta ett sånt piller om det kliar nu när du har myggbetten. dämpar de iaf

2010-09-08 @ 17:38:20
URL: http://apsoet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0