ByeLägger bloggen åt sidan ett tag!
Ps. Jag kommer tillbaka snart!Goooodmorning!

Godmorgon. Vaknade inte nyss med skitsamma ;D Ska snart ta en promenad med doggy sen fixa lite mat och göra mig iordning. Och innan det bär av några kilometer uppåt landet blir det en långpromenad med doggy igen. Jag är så nyfiken över lillebrorsan så det är inte sant. Buddah får dock inte träffa honom än, risk för att det blir för mycket på en gång för lilla S..

Nu gnäller hunden så jag får väl pallra mig utåt i det "fiiina" vädret, välkomnar höstens alla färger men det kan vara så rått ute ibland.. uuh. Jaja, slut pladdrat.. ciao.


Hello

Bored! Nu sitter jag här, skriver trotts att jag inte har ett skit på hjärtat. Hur roligt är det för er att läsa? Men skitsamma, jag behöver döda lite tid. Ser fram emot morgondagen, vi ska ju hämta Buddahs lillebror S. Om det inte kommer någonting i vägen vill säga. Vi ska ju först gå igenom ett par saker med honom och se så allt fungerar som det ska, gör det de så tar vi med honom.  Men det ska nog gå vägen.. vill lägga upp bild på honom, men gör det först när vi vet hur det blir dvs imorgon.

bloggtorka

Jag lider av bloggtorka just nu. Det finns inte så mycket att skriva, eller tankarna ligger ju på skolan just nu så det finns liksom inte plats för annat :D Men idag har jag studiedag och tänkte ta "a day off" .. På söndag ska vi hämta Buddahs lillebror förmodligen, som är 10 månader. Han behöver omplaceras för hans förra ägare gav han varken den mat eller stimulans som han behövde, dvs att han var undernärd och understimulerad + att den mat han fick var frolic.. kan ni fatta? Frolic innehåller en massa skit. Han har heller inte blivit tillsagd vad som är rätt och fel, så en stadig hand krävs. & de som vi köpte Buddah av ringde mig och frågade om vi kunde hjälpa till.. och vad gör man inte för de stackars oskyldiga djuren som blir felbehandlade. Så vi har fixat ett bra hem åt honom och hoppas på att kunna rehabilitera honom, förra ägaren har även låtit honom jaga katten i huset och vet inte att det är fel. Nu bor han i ett tillfälligt hem tills vi hämtat honom.

Ska bli skönt att veta att han hamnar i bra händer, bara några meter ifrån oss. :)


Martina Hjorth

Detta är Martinas egna låt, hur duktig är hon inte? Jag brukar inte gilla låtar med svenska texter, men jag fasta för denna texten :) Martina är vän till min vän Linnda och hon bad mig sprida låten, vilket jag gärna gör :)


Måste bara lägga upp en till låt som Martina själv skrivit, hitta den på hennes Facebook. Gillar hennes röst :)

 


Är inte redo för vintern

Idag är en sådan dag då jag behöver sol och värme, fint hav och bad. Jag vill ha Bornholm.. kan man inte spola tillbaka tiden eller spola fram tiden till sommar igen? I wish. Drömde till och med att vi var tillbaka i Bornholm, stugan var dock inte densamma. Men havet, det var sig likt.. helt underbart! VIIILL!!  & att man just nu sitter och lyssnar på Rasmus Seebach - Natten falder på, gör ju inte att man saknar det ännu mindre.

Varför kan man inte gå i ide som en björn, sova vintern. DET hade vart något ;D haha!


hon är duktig

Här är Lucia med en låt som någon skrev åt henne..


tonight

På någotvis får låten mig att slappna av.


egentid

Ibland är det skönt att ha lite egentid.. då man kan ta hand om sig själv lite extra mycket, lite hemmaspa :) Sitter med ansiktsmask och hårinpackning och väntar på att Idol ska börja. Både masken och inpackningen får sitta i, i ca 1,5 timma :) Vi får väl se om det blir mer uppdatering ikväll, är sjukt trött idag men tror ändå jag lyckas vara vaken ett tag till! Haha.


hair repair

Nu ska jag sätta igång och vårda mitt misshandlade hår! Efter att ja vandrat omkring på stan i flera timmar med Mayann så tog jag beslutet att köpa hem något gott till håret, för det är så misshandlat det bara kan bli. Någon som har testat produkter från Professional hair care? Är dom bra? De luktar sjukt gott iallafall och det reparerar torrt och skadat hår. Ska iallafall ta en dusch nu och slänga i hårinpackning. Ciao!


Idol

Ikväll var Lucia med i Idol fast dem visade bara ett par sekunder från hennes audition så jag tänkte att jag slänger upp videon här. Jag var lite nyfiken på hur hon sjöng ikväll så letade upp klippet på tv4 play, synd att dom inte visa mer i tv :)


Ni får min röst

Snart sticker jag iväg och lägger min röst på Vänsterpartiet. Mer rätt kan det inte bli :)

Rätten att kommunicera fritt
Tekniken ställer oss inför ett vägval: vi kan använda den för att bygga ett övervakningssamhälle, eller välja att inte göra det. De senaste åren har både EU och Sverige fattat en rad beslut som går ut på att brevhemligheten inte ska gälla på nätet:FRA, datalagringsdirektivet, Ipred. Det behövs en frihets-rörelse för personlig integritet!

Du ska kunna kommunicera fritt – på nätet, på arbetet och i vardagen. Vi vill att brevhemligheten ska vara utgångspunkten för all lagstiftning. Den kan inte bara gälla fysiska brev. Därför vill vi ha en samlad lag om allmän kommunikationshemlighet. Rätten till en privat sfär måste vara en grundsten i ett fritt, demokratiskt samhälle.

Tre farliga lagar
Sverige har tagit steg på steg mot ett övervakningssamhälle. Den utvecklingen måste vändas! Vi kan inte titta på och i efterhand säga att det ”bara blev så”.


•    FRA-lagen har gett staten tillgång till all nätttrafik i Sverige. Tidigare har Försvarets radioanstalt bara fått avlyssna signaler som går genom luften – ren militär spaning. Med den nya lagen går all kommunikation som passerar operatörerna också till FRA. Det är en fullständigt oacceptabel massavlyssning. Vi är överens i det rödgröna samarbetet att riva upp lagen.

•    Datalagringsdirektivet går ut på att tele- och nätoperatörerna ska bygga upp databaser över vem som gjort vad på nätet, och vilken mobil­- telefon som befunnit sig var vid vilken tidpunkt. Det är en mycket farlig utveckling att spara så mycket känslig information.Vi vill att Sveriges riksdag ska säga nej till att genomföra direktivet, eftersom det bryter mot grundläggande mänskliga rättigheter.

•    Ipred-lagen tvingar nätoperatörerna att lämna ut information om sina abonnenter till mediaindustrin, när de misstänker att någon fildelat. I de länder som infört samma lag har det betytt att tusentals människor fått kravbrev på posten, många gånger utan att ha brutit mot några lagar alls. Eftersom det skulle kosta så mycket att bestrida kraven i domstol ger de allra flesta upp. Det handlar inte bara om USA, utan också i Danmark och Finland har folk utpressats på tiotusentals kronor på det här sättet.

Stoppa jakten på fildelare
Vi tror inte på att försöka förbjuda fildelning. Det är absurt att vem som helst som delar ut sin hårddisk på nätet kan straffas med fängelse i Sverige! Tvärtom vill vi göra det lagligt att sprida kopior, så länge det inte sker kommersiellt.
Att människor kan dela kultur fritt med varandra är ett stort steg framåt, inte ett problem.

Däremot tycker vi att det är avgörande att fler kan arbeta med film och musik i Sverige. Därför vill Vänsterpartiet bygga upp digitala bibliotek där de kan sprida sina verk. Precis som på de vanliga biblioteken kan vi då använda ersättningssystem för att de ska få betalt för sitt arbete.
Det är ett mycket bättre sätt att använda resurserna än att dra människor inför domstol!


Övervakning på jobbet
Övervakningen ska också bort från arbetsplatserna. På många arbetsplatser har det spårat ur, med kameror riktade mot kassapersonalen, rutinmässig lagring av vad folk gör på nätet eller urinprov utan några riktiga skäl. På många call centers tar sig cheferna rätten att avlyssna samtalen i hemlighet. Särskilt de som söker jobb har fått se hur metoderna blivit grövre.

Eftersom ingen kan hindra dem idag hittar mängder av chefer på egna regler om att den sökande måste ta med utdrag ur brottsregistret, från Försäkringskassan osv.
Vänsterpartiet vill införa en samlad lag om integritets­skydd i arbetslivet. Det finns naturligtvis tillfällen där till exempel skyddet av barn måste väga tyngre än integriteten för de anställda – men de problem vi ser är på en helt annan nivå.

Vi vill att du ska vara med och förändra Sverige till ett samhälle präglat av trygghet och individens frihet. I valet 2010 tar vi det första steget. Tillsammans.

Dags för klimaträttvisa!

20 procent av världens befolkning förbrukar hela 80 procent av jordens resurser. De rika länderna står också för närmare 80 procent av de klimatutsläpp som människan gett upphov till, men det är de fattiga länderna som drabbas värst. Det finns även stora skillnader inom de rika länderna. Höginkomsttagarens livsstil ger högre koldioxidutsläpp än låginkomsttagarens. Män belastar klimatet i högre grad än kvinnor. Vänsterpartiet menar att det är dags för klimaträttvisa. Den som belastar klimatet ska också betala för det. Konkret handlar det om att vi i Sverige måste sätta upp radikala mål för utsläppsminskningar inom vårt land. Vi måste också ta på oss att göra utsläppsminskningar i fattiga länder.

För Vänsterpartiet är det självklart att vi i de rika länderna måste hjälpa fattiga länder så att de kan anpassa sig till klimatförändringarnas effekter, eftersom det är vi som har orsakat problemen. Därför vill vi att Sverige ska införa ett kraftfullt klimatbistånd.

Klimatlyftet
Vi vill också sätta igång något som vi kallar Klimatlyftet i Sverige. Det här är några av våra förslag:

•    Nya energikällor
Ersätt kol och andra fossila energikällor med vindkraft, bioenergi, solenergi, vågkraft, jordvärme. Gemensamt ägda företag, som Vattenfall, ska vara pådrivande i detta arbete.

•    Spara energi
Gör omfattande energibesparingar, till exempel genom att renovera och energieffektivisera miljonprogrammets hus. Vi vill ha ett särskilt ROT-avdrag för att modernisera äldre hus.

•    Mer kollektivtrafik
Bygg ut kollektivtrafiken och gör den bättre och billigare. Vi vill göra försök med avgiftsfri kollektivtrafik i två län.

•    Mer tåg
Öka kapaciteten på järnvägen och stoppa tågkrånglet.  Bygg höghastighetståg mellan Stockholm och Göteborg i första hand och i ett senare skede ned till Malmö och kontinenten.

•    Klimp
Vi vill återinföra det framgångsrika Klimatinvesterings­programmet (Klimp) som regeringen tog bort. Det har gett stora utsläppsminskningar i många kommuner. Genom det kunde exempelvis kommuner få stöd för att bygga ut fjärrvärme och kraftvärme. Med den politiken kan vi investera bort utsläpp av växthusgaser samtidigt som vi skapar tiotusentals nya arbeten och gör Sverige till ett modernare land.

Klimatsmart mat
Köttproduktion är en stor bov i klimatdramat. Massor av växthusgaser släpps ut i atmosfären för att världens rika människor ska kunna äta kött. Samtidigt som en miljard människor hungrar så äter vi i Sverige mat som skadar miljö och människor. Vi menar att det är dags för klimaträttvisa även när det gäller den mat vi äter. Sveriges konsumtion av kött har ökat med hela 50 procent sedan 1990. Vi vill minska köttkonsumtionen med en fjärdedel de närmaste tio åren.
För att nå dit så vill vi till exempel att skolor ska ha en vegetarisk dag i veckan. Vi vill också att EU slutar att subventionera köttproduktion.

Klimatförändringarna är vår tids ödesfråga och en fråga om global rättvisa. De flesta förstår att det krävs stora förändringar för att vi ska kunna överleva i framtiden. Rösta på ett parti som har en politik som tar itu med problemen, och som är beredda att genomföra den.
Där har ni två valfrågor till.. jag är bestämd!! & jag känner att jag inte kan rösta mer rätt än vad jag gör idag. Rösta på det Du vill (bara det inte är blått ;) haha) Nej skoja bara.. men låt det inte bli blått i år.

Och för att inte glömma.. Dem är FÖR kamphundar, de anser att allt är ägarens fel. GÖTT! & nej, det är absolut inte bara därför jag röstar på dem, för er folk som alltid ska hitta något att klaga på ;)

Melanie Fiona

Av någon anledning gillar jag hennes musik mycket.. men varför? Den är inte som alla andras på något vis. Hon är lite speciell.


naglar..

Jag är så grymt sugen på att bygga naglar just nu.. men jag sätter mig inte med den UV-lampan som jag har, den är så jäkla seg. Så nästa månad förhoppningsvis ska jag köpa en 36w UV-lampa och köra igång igen. Då kan jag nog få lust till att göra det på flera, med den jag har nu så tar det sjukt lång tid att göra och jag tror ingen orkar sitta så länge för ett par naglar. Nu är det dags att ta ut hunden på en promenad och sedan ska jag hoppa in i duschen.


Här är de naglar jag gjorde senast, i vintras vill säga. Otroligt långa, men det var önskemålet så ;D


flitig

Har vart ganska flitig idag.. gick upp till skolan och var där från halv nio till ett. Gick raka vägen till Willys och handlade för fulla muggar, mindre roligt att bära hem alla kassar själv. Men efter jag bökat mig hem med de så tog jag såklart hunden på en promenad. In igen och plugga för allt vad jag hade och blev klar nu, och håller på med maten. Ställde in gymmet med Jenny idag pga att jag behövde plugga så nu när allt det är gjort kan jag med gott samvete kolla på Idol ikväll :) (får bli en fattig bild från webcameran)


dålig på att blogga

Jag är dålig på att blogga just nu.. men är precis i slutet på en kurs i skolan så har en del som ska in och avslutas och en ny kurs startar. Så jag ligger i som en splattrande fisk och kämpar för fullt :) Men det kommer lite inlägg då och då. Försöker att inte lägga så mycket tid vid datorn som jag brukar för det är lätt att man fastnar och inte får någonting annat gjort, så jag ska snart sätta igång med plugget. Har ett arbete om etiskt dilemma som ska redovisas imorgon! Såå.. later!

Vad ska jag rösta på?

Jag har bestämt mig för längesedan vad jag ska rösta på men har inte röstat ännu. Men ska göra det vilket dag som helst nu. & det är många som undrar varför jag tänker rösta som jag tänker och det är för att jag tycker att vänsterpartiet har otroligt bra valfrågor, och politiskt sett så tycker jag att dom har rätt i väldigt mycket. Det är viktigt att alla röstar som dom själva känner, det som känns rätt för sig själv. Rösta aldrig på något för att någon annan gör det! Jag tänker ta upp en del av vänsterpartiets valfrågor här nu i detta inlägget och mer kommer allt eftersom :)


JÄMNSTÄLLDHET NU:

Jämställdhet på riktigt

Sverige är inte jämställt. Kvinnor arbetar lika mycket som män, men får inte lika mycket betalt. Ofta är arbetsvillkoren sämre i de yrken där många kvinnor arbetar, till exempel kan det vara svårt att få heltidsjobb. Efter jobbet fortsätter kvinnor arbetet hemma med matlagning, städning och disk. I relationer är det fortfarande så att kvinnor gör mer av hemarbetet. Resultatet är sämre ekonomi och mer stress och ohälsa. Många kvinnor känner också en rädsla i vardagen, som innebär att livsutrymmet krymper. Sexuella trakasserier, våld och övergrepp skapar rädsla, och bidrar till att många kvinnor inte känner att de äger tillträde till gator och parker på kvällen. I hela samhället finns en ojämlik maktstruktur, en könsmaktsordning, som skapar orättvisor och diskriminering.

Allt det här är saker som vi kan ändra på. Men det kräver mycket arbete av alla oss som lever i Sverige för att uppnå mer jämställdhet i relationer och i hur vi bemöter varandra. Men det krävs också mycket politiskt arbete, och politiska beslut som vågar ta ställning för kvinnors lika rättigheter.

 

Rätt till heltid
Ett förslag för att öka jämställdheten är rätt till heltidsarbete. Ofrivilligt deltidsarbete är en orättvisa som kvinnor förväntas acceptera år efter år. Nu är det nog. Heltid ska vara norm på arbetsmarknaden. Om inte arbetsmarknadens parter kan komma till skott är vi beredda att lagstifta om rätt till heltid, med deltid som en möjlighet.


Jämställda familjer
Vi är övertygade om att män och kvinnor är lika lämpade att ta hand om små barn, och att barn mår bra av att ha nära relationer med mer än en vuxen. Därför föreslår vi att föräldraförsäkringen ska delas lika mellan föräldrarna. Vi driver också en politik för stjärnfamiljer, där ensamstående och samkönade par får stöd och möjligheter i sitt föräldraskap och sin familjebildning.


Ensamma mammor

Barn till ensamstående lever ofta under svåra ekonomiska förhållanden. Idag lever var fjärde ensamstående mamma i Sverige under fattigdomsgränsen. Vi vill därför höja underhållstödet. Tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna har vi föreslagit att underhållsstödet höjs med 100 kronor 2011 och 150 kronor 2012. Vi säger också att prisökningarna inte ska urholka underhållsstödets värde under mandatperioden. Vi har även kommit överens med Socialdemokraterna och Miljöpartiet om att det särskilda bostadsbidraget samt umgängesbidraget riktat till ensamstående föräldrar höjs med 130 kr per barn och månad.


Bättre barnomsorg
Vi vill ge familjer rätt till en mer omfattande barnomsorg. Föräldrar och barn måste få såväl arbetsliv som vardag att fungera. Barnen måste få rätt att delta i förskolans aktiviteter på lika villkor oavsett föräldrarnas situation på arbetsmarknaden. Vi vill därför lagstifta om rätt till förskola också på kvällar, helger och nätter, det som kallas ”nattis”, liksom att barn måste ha rätt till förskola på heltid även om föräldrarna är arbetslösa.


Våld mot kvinnor
Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt samhällsproblem och ett stort hinder för jämställdheten. 2009 anmäldes ungefär 29 000 fall där kvinnor blivit misshandlade, ofta av närstående män, och cirka 3 800 våldtäkter mot kvinnor över 15 år. Dessutom dödas varje år cirka 16 kvinnor av en man som står dem nära. Arbetet för att stoppa våldet och ge våldsutsatta skydd och stöd måste ske utifrån insikten om att våldet har sina rötter i den rådande samhällsstrukturen där män är överordnade och kvinnor underordnade.
Vänsterpartiet vill att våldtäktsbestämmelsen ska baseras på samtycke. Idag är det upp till kvinnan att övertyga rätten om att hon sagt nej. Polis, åklagare och blivande jurister måste få obligatorisk utbildning om mäns våld mot kvinnor.
Kvinnojourernas verksamhet måste också få en lång­ siktig finansiering. Kraven på att kommunerna ska ha handlingsplaner mot våldet måste skärpas.
Vi vill också att feministiskt självförsvar ska ingå i undervisningen på högstadiet och som tillval i gymnasiet. Feministiska självförsvarstekniker kan lära kvinnor och tjejer att omvandla rädsla och skuldkänslor till styrka.

Det finns mycket att göra för att förbättra jämställdheten i Sverige. Vi har förslagen, men vi behöver din hjälp för att genomföra dem


VÄLFÄRD

Världens bästa välfärd – utan privata vinster

Varje dag lämnar massor av människor sina allra bästa, sina barn, till förskola, skola och barnomsorg. Många lämnar vården om sina åldrade kära släktingar och föräldrar till hemtjänstens omsorg. Välfärdsverksamheterna har en enorm betydelse för människors liv, frihet och trygghet. Därför vill Vänsterpartiet bygga världens bästa välfärd och göra det utan privata vinstintressen.

Vård för alla
I Stockholm kan föräldrar som har råd köpa sig rätten att besöka det privata barnsjukhuset Martina. Antingen köper man ett årsabonnemang eller så tecknar man en barnsjukvårdsförsäkring. Eller så betalar man vid dörren, 1 400 kronor per besök. Alla barn kommer inte att kunna få en försäkring. Försäkringsbolag lär knappast tycka att det är en god affärsidé att försäkra kroniskt sjuka barn eller barn med funktionshinder och absolut inte barn med multifunktionshinder. Resultatet av privatvård blir att de som behöver den bästa vården mest får minst möjlighet att utnyttja den. Barn har inte längre samma rätt till god sjukvård.

Stoppa privatiseringarna
I hela landet har sedan förra valet förskolor, vårdcentraler, skolor och äldreboenden sålts av kommunerna till privata företag. Ett antal nya ägare har gjort sina livs klipp när de fått möjlighet att köpa gemensam egendom till underpris. Det är inte acceptabelt att våra gemensamma tillgångar slumpas bort på det här sättet. Och det är inte acceptabelt att våra skattepengar går rätt ner i fickorna på privata företag som bland annat genom att skära ner på personal gör stora vinster.

Bättre barnsomsorg och skola
De senaste åren har barngrupperna blivit större i förskolan. Vänsterpartiet vill införa ett maxtak på 5 barn per anställd inom barnomsorgen. Skolan behöver fler lärare, men även annan personal som skolbibliotekarier och kuratorer. Även på fritids behövs mer personal och mindre barngrupper.

Nattis
Samtidigt som pengar har gått till skattesänkningar och till privatiseringar, så försämras på många håll möjligheten att få en bra barnomsorg på tider som passar. Till exempel har det som kallas nattis på en del ställen försvunnit. Vi vill att kommunerna ska vara skyldiga att erbjuda barnomsorg på kvällar, nätter och helger. Den fria etableringsrätten för privata förskolor ska avskaffas och skollagen ändras så att kommunerna återfår rätten att besluta om enskilda förskolor.

Valfrihet i äldreomsorgen
Vänsterpartiet vill att äldre ska ha verklig valfrihet. Man ska i större utsträckning än idag kunna välja vilken hjälp man vill ha av hemtjänsten. Och boende på äldreboende ska ha större möjligheter än idag att bestämma över sin egen tid, vad man vill göra och vad man vill ha hjälp med.
Fri tid varje vecka ska vara en rättighet.

Bättre välfärdsjobb

De anställdas villkor i välfärdsyrkena måste förbättras. Löner, arbetsvillkor, inflytande och möjligheter till utveckling i arbetet bli bättre. Välfärdsjobben är livsviktiga, och det ska märkas! Vikariat, timanställningar och andra visstidsanställningar har gjort arbetsmarknaden allt otryggare. Rätten till fast anställning och heltidsjobb ska stärkas genom förbättringar i Lagen om anställningsskydd.
I förlängningen vill Vänsterpartiet arbeta för en arbetstidsförkortning som på sikt ska resultera i sex timmars arbetsdag med bibehållen lön.

Stoppa jakten på sjuka
Tiotusentals människor har av den sittande regeringen fråntagits rätten till sjukpenning. Vänsterpartiet vill höja taket och ersättningsnivåerna så att alla känner sig trygga med sjukförsäkringen. Vi vill höja taket i sjukförsäkringen till 10 basbelopp och ersättningsnivån till 80 procent. Vi är också överens med Socialdemokraterna och Miljöpartiet om att redan 2011 avskaffa 550-dagarsstupstocken. Ingen som är sjuk ska bli utan sjukpenning bara för att ett visst antal dagar har förflutit.

Välfärd är allt det där som handlar om hur vi tar hand om varandra. Det som gör att vi får ihop våra dagliga liv. Men också det som gör att vi inte faller så hårt när vi faller. Välfärden är ett bra mått på hur civiliserat ett samhälle är och i Sverige har vi varit bra på att ta hand om varandra. Vi vill att det ska fortsätta vara så även i framtiden.


Där har ni två valfrågor som vänsterpartiet tar upp. Ni som inte är säkra på vad ni vill rösta på kan ju läsa igenom detta och tänka över, men läs även på om de andra partierna. :)

Skolan

Sitter i skolan och har dötråkigt... de andra förbereder inför en redovisning, jag är redan förbered och klar. Bored! & har verkligen noll att skriva här i bloggen just nu känner jag, magen kurrar.. hoppas dom andra är klara snart så vi kan gå och äta :)


Idol

När den första i dagens avsnitt skulle in till juryn, var det ett bekant ansikte. Först kunde jag inte komma på vart jag sett denna människan, men det klickade snart. Finns en video på youtube som jag tycker är så sjukt gullig, det är Daniel och hans dåvarande flickvän som sjunger och man ser verkligen kärleken i deras ögon och hur dom tittar på varandra genom kameran. Jag tycker att båda är väldigt duktiga.


Svullo, det är jag det.

Hej, ni kan kalla mig svullo numera. Såhär ser jag ut med mina två myggbett, kan ni förstå att det bara är två myggbett på mitt vänstra ben? Helt sjuk så allergisk jag blivit. Säg hej till helan och halvan. Två jävla myggbett.

jag dör!!

Hahaha, förlåt men jag kan faktiskt inte hålla mig för skratt när jag ser detta. Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Skämmigt!


jävla allergi

Hatar att jag är allergisk mot myggbett. Jag har gått två gigantiska myggbett på smalbenet, ett precis på vadmuskeln och en precis på vadbenet. Det gör svin ont och kan knappt gå normalt. Min allergi mot myggor har inte vart alls så farlig sedan jag var liten, men nu kommer det igen. Läste att man kunde äta någon tablett innehållande antihistamin för att förebygga reaktionen, tack och lov. Då vet jag vad jag ska göra nästa sommar!

Allergi och överförda sjukdomar

Allergi
En del personer reagerar kraftigare på myggbett än andra.
Om du är allergisk mot myggbett får du större och mer kliande myggbett än andra. Det du reagerar på är proteiner i den saliv som myggan sprutar in i huden, samtidigt som den sticker. Några personer reagerer ändå med mycket stora svullnader som kan vara smärtsamma på grund av den spänning svullnaden skapar i huden.
 
Om du är allergisk mot myggbett kan du förebygga den kraftiga reaktionen genom att varje dag under myggsäsongen äta en tablett innehållande antihistamin.
 
HIV-virus
Noggranna undersökningar har visat att mygg inte på något sätt kan överföra HIV-virus eller AIDS från en människa till en annan.
 
Malaria
Malaria är en utbredd sjukdom internationellt sett och c:a 140 personer i Sverige insjuknar varje år med malaria, samliga dessa har smittats utomlands. Vid vistelse i länder där malariamygg överför malaria är det alltid en god idé att skydda sig med myggnät (på natten), myggmedel och eventuellt med förebyggande malariamedicin. Fråga läkaren om råd om du ska resa till ett maliariadrabbat område!

Dagens låt!

HUR länge har jag inte tjatat denna låten? Men jag tröttnar oavsett inte, men så är det med spansk musik ;) & fan vad Don Omar har förändrats utseende mässigt, ny firss flätorna är borta och han har gått ned i vikt som fasen! Han gör alltid grym musik, Don Omar till Sverige tack!! Kommer dock aldrig hända :P


Idol har börjat..

Idol har börjat, jag brukar inte följa det så bra från början.. men eftersom jag vet att Edwins syster Lucia kommer vara med ett tag så ska det bli roligt att se från starten. Igår när jag kollade så la jag märke till Jamilla direkt och min först tanke var "Hon är ett fan av Rihanna" pga hennes utseende, sedan när dom går in för att göra en kul grej bara och jag hör hur duktig hon egentligen är.. sjukt, älska hennes röst när dem sjöng Grease låten men tycker inte hon gjorde rätt val sen när hon sjöng en låt av Rihanna fast i för sig så var hon ju tvungen att ta en låt snabbt och göra sitt bästa. Jag tror att hon är grym! Lev upp till mina förväntningar nu Jamilla ;D


Nytt.

Jag orkade inte blogga mer igår så blev att jag inte la upp några bilder, men det kommer nu. Jag insåg dessutom först nu att min jacka är både höst och vinterjacka, fodret inuti går att ta loss så att jackan inte är så tjock. Fan det är ju bra :D Jackan kanske inte ser så varm ut men den värmer faktiskt bra. Jag lägger en stor bild på jackans framsida, sen lägger jag en miniatyr på jackans baksida som är klickbar och blir stor när ni klickar på den. Likaså med tröjan jag fick av mamma :) (Bortse från mina fula mjukisbyxor).

Så om ni vill se dom små bilderna större, klicka på dom :)


Paow och Hugos låt

Vad tycker man? Ja dom är ju mycket bättre än Kissie iallafall, vet inte vad jag tycker om Hugos rap men Paulina är duktigare än vad jag trodde hon skulle vara, sedan kanske det är en ganska enkel låt? Vad vet jag :P Gillar spanskan iallafall, även om spanskan inte är den bästa :) Vad tycker ni?


Hello!

Då vart man hemma igen med en jacka rikare och några hundra fattigare, men jag är super nöjd. Får väl visa er någon dag framöver men just nu pallar jag inte, magen kurrar så ska sätta igång med lite mat. & jag har ansökningspapper här också som jag ska fylla i och sedan lämna så snart jag kan till Infoteket igen så får vi hoppas att skolan i Lund hör av sig, jag viiillll!!! Jag ska lägga upp en bild på en fin "tröja" jag fick av mams, men det gör jag efter maten när jag har lite mer energi.Världens bästa hund springer runt och rapar för fullt här hemma, vad har det tagit åt honom? HAHA, visserligen åt han nyss men ändå.

Resultatet!

Då var jag helt färdig för att röra mig utåt, möte med Infoteket och kanske får shoppat en jacka förhoppningsvis. Jag är nöjd med håret faktiskt! Inte för mörkt och inte för ljust, dessutom syns slingorna som jag hade innan igenom :) Måste toppa mig också ser jag, aja en annan dag!

Före

Efter


Nu blir det förändring

Jag har sagt att mitt hår behöver vila och att jag ska låta det vara, men jag kan verkligen inte låta bli att slänga i en mörkblond toning. Så det ska jag göra nu, först tänkte jag göra mitt hår ljusare men det sliter ju mer och dessutom kommer min utväxt synas mer och jag kommer få hålla på att lägga i ljust om och om igen för att det ska se snyggt ut. Så mörkblond får det bli då jag är mörkblond själv, eller ja.. jag är varken mellanblond eller mörkblond om jag får säga det själv, men närmre mörkblond så det blir bäst för utväxten ;) Lägger in före och efter bilder sedan!

Update!

Nu är toningen i och ska snart duschas ur, sedan ska jag iväg till Infoteket och skicka iväg en ansökan till en skola i Lund, distans! Efter det blir det en sväng till Stadium för att kolla om dom har någon bra vinterjacka som är hyfsat snygg. När det kommer till vinterjacka så tar jag hellre de varma före de jättesnygga, självklart ska den inte vara ful för att den ska vara varm men det behöver absolut inte vara den finaste som finns ;D Sedan bär det nog av hem igen för att stoppa lite mat i min och Buddahs mage :) Före och efterbilder kommer innan jag sticker ut..

Nu sticker jag

Nu sticker jag ut och handlar lite, ska laga mat lagom tills M kommer hem igen. Är sjukt godis sugen så det kanske följer med något gott hem. Jag tror grannarna är ganska trötta på mig nu, haha.. jag har dundrat med musik hela helgen eftersom jag har vart helt själv hemma så passar min musik bra eftersom M inte gillar det jag lyssnar på för det mesta ;D haha! & all bra musik blir bättre ju högre den är ;) Idag har Mohombi - Bumby ride spelats på högsta volym, den får mig på bra humör!

Så ut i kylan och röra på sig lite, slänger upp en bild på vad jag har på mig idag. Blir en halsduk till det så är jag ready to go.

Försökte få med skorna på bilden men är ju as svårt när man har självutlösaren, haha. Så fick bli en lite halvmongo bild :)


FYFAN vad äcklad jag blir..

VAD är det för människa som kan med att göra något sådant här ??? För helvete, slänger livs levande i stort sett nyfödda valpar i en ström flod. Jag vill bara spy på de äckliga svinen. Tacka tanten som hörde ett konstigt ljud från floden och fick syn på 5 av de 6 vaplarna som försökte ta sig upp, den ena valpen dog. Dom har fått tag i tjejen som gjort detta, och hon döms till BÖTER ?????? För helvete.. Jag säger som Linda Blom, bind tjejen, knyt tyngder på henne och släng henne i en strömflod och lägg upp det på youtube !!!!! FAN vad arg jag blir!

 

Bild lånad av Linda Blom


Och debatten fortsätter . . .

Hahaha, oh my gosh.. hur långt kan man låta det gå? Tänkte ge er en liten del av "debatten". Men först ska jag förklara lite hur det hela uppstod. Jag bytte profilbild på facebook där min frisyr syndes tydligt och kort där efter fick jag ett logginlägg som löd "Har du slagit i huvudet eller???" kan tillägga att jag inte känner denna personen jätteväl längre.. efter det inlägget kom ett nytt som löd "nej men du har ju slagit i huvudet.. vrf rakar alla brudar skallen det e som om ni ska ta reda på vilken kön ni e... det e inte snyggt. emely fixa tillbax ditt hår.. blir galen på dig"

Kort därpå kom det även upp ett inlägg bland "nyheter" så att alla andra kunde se & där blev det en jävla debatt. Detta är bara en LITEN del av skiten, jag har endast skrivit två gånger till denne. Det jag hängde upp lite mig på var att det är tydligen okej att säga något i stil med "dom är svenskar du måste fatta det, det är därför dom rakar sig" men vi kan aldrig någonsin blanda ihop något vi tycker dåligt om med utländska.. vad skulle hända då? Det skulle bli ett jävla liv ;) Men då måste jag faktiskt få vara ärlig med en sak, vilka är det som säger till sina tjejer "du kan int se ut sådär, så får du inte se ut.. gör så!" & ställer en massa krav på sina tjejer?! Tack gode gud att jag lever i ett individorienterat land :P

Måste få säga att det är sjukt att så många orkar lägga negativ energi på någon annan! Jag älskar min frisyr och ingen kan säga till mig att jag inte kan se ut som jag vill ;) Jag kan bara skratta åt detta, för jag tycker det är så enormt onödigt och grymt tragiskt att man inte har något bättre för sig än att klaga på andra :) Jag är glad att det var mig denne personen skrev detta till då jag inte bryr mig ett skit och inte tar åt mig, hade det vart till någon annan dock som kanske inte tar det på samma sätt som jag så hade det vart grymt synd. Alla kan tycka olika såklart, men alla har också rätt att se ut som dom vill och vara som dom vill.. tänk på det :)Fuck you!

Till dem som säger att jag slagit i huvudet, och bör spara ut håret ;)

En annan grej, min lärare som är runt 49-50 år kom fram till mig här om dagen och hon sa "åh, du brukar inte sätta upp håret så det där syns så ofta, SKITSNYGGT" .. Den ni ;) Haha.


Lova ju bild

Men har inte haft någon lust att blogga direkt men jag får slänga upp en bild eller två. Färgningen gjorde inte stor skillnad så ska vänta en månad och sedan slänga i en mörkare blond istället. & då ska jag köpa en hårfärg jag vet är bra, den jag köpte har jag aldrig testat innan. Men jag klagar inte, tycker det ser snyggt ut ändå ;) Men ni får lite bilder på rakningen iaf, inget vidare speciellt.. ser ut som första gången jag raka det hos Bea så :P Skillnaden är bara att jag gjort det själv denna gången. Bilderna är tagna idag.
Said and done!

Igår kväll fick jag flipp och pallade inte längre vänta på att raka skallen så jag gjorde som sagt, tog rakapparaten i egna händer och håret is gone! Så nu sitter jag med en färgning i på stubbet, eftersom jag är ett sådant ljushuvud. La i en ljusblond som Bea rekomenderade eftersom de färger man köper i affär oftast blir mörkare än tänkt. Så om 20 minuter får vi se hur resultatet blir ;) Damn varför ska det alltid klia i skallen när man inte kan klia?

Idag blir det inget plugg, har en dundrans huvudvärk + att jag har pluggat röven av mig i skolan idag. Så Vi är färdiga med ett arbete men har dock tre kvar tills på måndag. Men det kommer gå bra! Det som är skönt med dessa två kurser vi har nu är att vi inte har någon skrivning alls utan bara skriftliga inlämningar och muntligt. Där emot i psykologin kommer det prov men det är inte föräns om ett par veckor, skönt!

Nu ska jag återgå till mina sysslor, kommer med en bild eller två sen skulle jag tro. Om denna sega dator tillåter det! Ciao..

RSS 2.0