För helvete.

Detta får mig grymt äcklad! Vad fan finns det för människor? Detta får mig allvarligt talat att vilja sluta äta kött, seriöööst! Jag funderar fan på att sluta göra det, för tro fan inte att kossor och kycklingar behandlas bättre.. det tror jag inte!! Jävla äckel säger jag bara.. se bara grisarnas blickar. Stackars djur!! Jag tycker att ALLA ska kolla på detta klippet, och tänka efter.. varför dom äter kött, för att det är gott? Ah kanske det, men lever djuren gott? & att dom avlas fram på det sättet måste ju påverka hur deras kött blir.. nej, jag har fått mig en tankeställare. Ska man sluta äta kött ?!

Ett liv som gris from Djurrättsalliansen on Vimeo.


Kommentarer
Postat av: bea

Nu är det inte så i alla 'fall' och oftast tar dom med det vidrigaste i filmerna,som det dom visa i julas när en gris åt på en annan. Djur som föds missbildade eller är något fel på, det gäller alla djur, då äter dom på varandra! Självklart så gäller det inte i alla fall att alla är snälla mot sina djur. Men dom kan ju aldrig visa det som är bra heller ? Det är alltid det dåliga på nyheterna om de ska vara något.

Om jag får tala för min egna farsa med kossorna så har dom det bra, dom får gå fritt ute på sommaren, det är LAG på att alla ska ha ute sina kossor på sommaren, men som vanligt så är det alltid några som trotsar lagen.

Jag tror, är man inte uppfödd & vet hur det är så ser man annolunda på det.

Å ja jag älskar kött. haha :>

2010-08-05 @ 00:58:17
Postat av: Emely

Nej det är absolut inte så i alla fall, men de var på över 70 gårdar och att dom bara tar med det dåliga, ja det kanske dom gör men det man ser är ju tillräckligt! 70 gårdar dokumenterades i utredningen och då har dom ändå inte vart på alla gårdar i sverige. Hade köttet kommit från er gård hade jag ätit det men när jag inte vet vart ifrån det kommer så tänker jag inte äta det, för det man ser är vidrigt och att man inte vet om det kött man äter kommer från en sjuk gris är hemskt. & lägg också mäkre till att de flesta gårdar dem vart på är i skåne.Hade alla djur haft det så bra som hos er så okej, men så är det ju uppenbarligen inte. Det finns ju polisanmälningar och bilder från samtliga besök på deras sida, så man ser ju hur många dåliga det finns.



:/

2010-08-05 @ 11:53:19
Postat av: bea

Jo visseligen. Det som är dåligt ska ju inte finnas, men jag tror allt kommer försvinna snart, & då kommer vi få äta utländskt kött som färdas likadant hur som helst... De blir inte heller kul :)

2010-08-05 @ 12:02:07
Postat av: Emely

Ja, så därför funderar jag starkt på att sluta äta kött :) Tycker det är hemskt :)

2010-08-05 @ 12:51:59
Postat av: bea

Jo.. sen kan man ju diskutera om det där mkt. Dom föds ju upp för att ätas. Så lika elakt de där isåfall.

2010-08-05 @ 19:29:14
Postat av: Emely

Jo men dom lider ju otroligt mycket, det är ju det som är det hemska. När dom slaktas så görs det ju snabbt, men att leva ett sådant liv och lida så mycket som dom gör.. det är sorgligt. Men det är klart, alla ser olika på det och tycker olika. Men det är så jag tycker iaf =))

2010-08-06 @ 16:10:02
Postat av: Sara

Att äta kött eller inte!

Man skulle ju också kunna se de såhär. Trots att de är fler som har slutat äta kött så har inte köttproduceringen avtagit utan istället är de mer kött som slängs. Så ska man då kanske äta köttet för att dom inte ska ha levt ett uselt liv förjäves?



Jag har varit på minst 10 olika gårdar och jag tror jag bara sett en farm som enligt mig va dåligt eftersom korna stod med skitkockor på hela bakarna, de va ortroligt lite strö jag fick lov att slänga till dem och när jag i smyg skulle raka bort kockorna på rumporna upptäckte jag att de satt så djupt att de gått och blivit köttsår rakt under skiten! De va köttkreatur. :/

Men de va en gård av alla de jag varit på. Men jag ska säga att alla de andra farmer/gårdar jag varit på har haft de gött. Djurvänner dom ser alltid till att deras djur har mer än de behöver och de flesta smågårdar har dem ju inte enbart för pengar. Dom trivs ju med sitt arbete.



Men de är klart! Ska man äta kött och man vill veta vad man äter så är de ju bäst att hitta en gård man kan besöka och se om de finns möjlighet att köpa en egen och slakta själv. Men bor man i lägenhet utan storfrys blir de problem!



Jag äter kött och gör de med nöje. Men jag håller inte om de som använder sig av djurplågeri. Istället kan man kämpa för bättre vilkor och strängare lagar. Och m man misstänker brister så kontakta djurvårdsnämnden. Men de gäller ju alla djur.

2010-08-07 @ 07:26:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0